22 Mart 2015 Pazar

Amerikaya Vize

Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır?Benim Başvurduğum vize “öğrenci vizesi ” yani F1, F2 vizesi. Sizler ise turist vizesi yani göçmen olmayan vize Öncelikle alttaki linke giderek DS-160 formunu doldurmanız gerekiyor. Linke tıkladıktan sonra Türkiye/İstanbul ya da Ankara’yı seçip devam ediyorsunuz.
https://ceac.state.gov/genniv/
Bu DS-160 formu size karışık gelebilir ama üstesinden gelinmeyecek gibi değil. orta seviye ingilizce sahip birisi rahatlıkla doldurabilir.
Formu doldururken dijital olarak vize fotoğrafını yüklemenizi öneririm. Bu fotoğraf olmadan da devam edip başvuruya gidince fotoğraf teslim edebilirsiniz ama bir daha uğraşmaktansa 5cm’e 5cm Amerika Vize standartlarında çekilmiş fotoğrafınızı forma yükleyin. Eğer fotoğrafınız standartlara uyuyorsa başvuruda sizden ekstra fotoğraf talep etmeyip verilecek vizede bu fotoğrafı kullanacaklar. Tabi yine de başvuruya giderken siz bir fotoğraf götürün ne olur olmaz. Ayrıca fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekiyor. Bunu anlamak içinde götürdüğünüz fotoğrafın pasaport fotoğrafıyla aynı olup olmadığına bakıyorlar. Eğer aynı ise yenisini çektirip gelin diyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder