7 Mart 2015 Cumartesi

tayvan

Tayvan için tek cümle ile söz etmemiz gerekirse saklı aden diyebiliriz. Tayvan’ın nüfusu çok yoğun ve kentleşmiş yüksek binaları olmasına rağmen ülkedeki yeşil ve ormanlık alanların bu yerlere bakılırsa kat ve kat çokluğu ve tür zenginliği ile ülkenin sanayileşmiş ve dünyanın önemli ticaret merkezi olması ile ön plana çıkmaktadır. Son yılların gözde destinasyonları içinde yer alması rastlantı eseri değildir. Binlerce yıllık zamanı, naturel güzellikleri yanında tecim içinde alternatifler sunması bağlamında çoğu ziyaretçiyi kendine çekmekte ve gidenlerin bir daha gitmek istediği ender ülkelerden bir içinde yer almıştır. Şimdi diyeceksiniz ki nerde bunun saklı cennetliği diye. Cevabını öğrenmek isteyenlere cevabım ise siz değerli ziyaretçilerimizin bizzat gidip görüp keşfetmeniz gerektiği yönünde olacaktır.

Tayvan Vizesi :
Tayvan TuruTayvan vizesi öteki ülkelere gore birazcık karışık görünmekle beraber Tayvan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının sorunsuzca giriş yapabildiği ülkeler arasındadır.
Tayvan gezisi yapmayı planlayanlar önceden konsolosluklardan vize aldığı takdirde ülkeye 30 gün konaklamalı vize ile girebilmekte ve aslabir problem ile karşılaşılmaması için önceden vize alınması tavsiye edilmektedir. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti ile Tayvan hükümeti arasında yapılan vize antlaşması gereği sadece Tayvan’ın Başkenti olan Taipei’deki Tauyuan Uluslar arası Havalimanından giriş yaptıkları takdirde ülkeye girişte 30 gmeşhurk vize alabilmektedir. Tauyuan Uluslar arası Havalimanında girişte vize almak için iki adet vesikalık fotoğraf ile Tayvan vize müracaat formunu doldurup verdikten sonra ülkeden çıkışınızı belirtmek için de dönüş biletinizi ibraz etmeniz gerekmektedir. Bu belirtilenleri yaptığınız takdirde Tayvan vizenizi sorunsuzca alabilirsiniz. Şayet Tayvan’a Taipei’deki Tauyuan Uluslar arası Havalimanı dışındaki diğer hava alanlarından veya deniz yolu ile limandan giriş yapılması durumunda ise önceden vize alınması gerekmektedir. Alınmadığı takdirde ülkeye giriş meydana getirdiğinız liman yahut hava alnından size ‘’Temporary Entry Permit’’ şu demek oluyor ki ‘’Geçici Giriş İzin Belgesi’’ düzenlettirmelerini isteyip, ülkeye giriş hakkı elde edebilirsiniz. Bu izin belgesi ile Tayvan’a giriş yapmış olup izin verilen günü geçirmeden en yakın Tayvan Dışişleri Bölge ofislerin de ve ya Taipei’deki Tauyuan Uluslar arası Havalimanında bulunan Vize Ofisine müracaat edip vize işlemlerini tamamlanması gerekmektedir. Bu belirtilen hususlar tüm Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu sahipleri için geçerlidir. Fakat Tayvan tatili yapacaklar için süre ve risk unsurü ele alındığında gitmeden önce vize alınması akla en yatkın olanıdır.

Tayvan iyi mi Gidilir :
Tayvan GeceleriMaalesef bir dönem THY nın Tayvan Taipei’ye günlük aktarmasız uçuş seferi başlatmasına karşın devamı gelmeyip şu anda Tayvan’a Türkiye’den direkt aktarmasız uçuş seferi bulunmamaktadır. THY nın ve diğer özel ve yabancı Havayolu şirketlerinin aktarmalı uçuş seferleri ile Tayvan’a ulaşmak mümkündür. Tercihiniz tek aktarmalı uçuş seferleri ve de bekleme süreleri az olan uçuşlar olması sizler açısından yolda bigünü geçen yorucu yolculuklarla karşılaşmamanız açısından önemlidir.
Tayvan Önemli Şehirleri :
Tayvan’ın başkenti Taipei ile eski başşehir Tainan şehirlerini iki büyük şehir olarak ele alabiliriz. Bu şehirlerin yanında Kaohsiung, Taichung, Hualien, Gaoxiong ile Hsinchu sayabiliriz. Tayvan’da çoğu şehir bir biri ile bitişmiş vaziyettedir.
Tayvan Gezilecek bölgeler :
Tayvan tatili1- Ulusal Saray Müzesi : Tayvan’ın Başkenti Taipei’de bulunmaktadır.
2- Taroko milli Parkı : Tayvan’ın doğu kıyısında bulunan Taroko milli Parkı İçinde yer alan Eternal Spiring Shire tapınağı ve kanyonunun naturel güzellikleri ile tam bir doğa turizmi alanıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder