29 Ocak 2015 Perşembe

JAPONYA HAKKINDA


JAPONYA VİZESİ:
Japonya Türk yurttaşlarına üç ayı geçmeyecek sürelerdeki Japonya seyahatinizde vize istemeyip kapıda vize uygulamaktadır. Gene belirteyim pasaportunuzun süresi kalış sürenizden fazla olmamalıdır ama yurt dışı seyahati planlıyorsanız minimum 1 yıllık hatta 5-10 senelik alın aradaki fark fazla olmayıp ileriki yıllarda da işinize yarar.

japonya vizeJaponya Türk vatandaşlarına üç ayı geçmeyecek sürelerdeki Japonya seyahatinizde vize istemeyip kapıda vize uygulamaktadır. Gene belirteyim pasaportunuzun süresi kalış sürenizden fazla olmamalıdır ama yurt dışı seyahati planlıyorsanız en az 1 senelik hatta 5-10 senelik alın aradaki fark fazla olmayıp ileriki yıllarda da işinize yarar. Japonya eski tip pasaportlara yani çipsiz olanlara vize şartı getirmiş olduğu için ya yenileyin ya da gitmeden önce Japonya vizesi alıp öyle gidin. Japonya ya girişte kalacağınız yer, kalacağınız süre ve ne kadar paranız olduğunu sorulmaktadır. Bu yüzden önlemli olun çünkü geçmişte Türkiye den Japonya ya gidip vize tarihini geçirenler, Japonya da gayri yasal olarak çalışanlar hatta suç işleyenler bile olmuştur. Buna benzer vakalarda artışlar olmuş Japonya Hükümeti benzer olayların gerçekleşmemesi için Türk yurttaşlarına denetimü sıklaştırmıştır. Hatta hava alanından geri yollananlar olmuştur. Her süre tedbirli olmakta fayda vardır.

JAPONYA PARA BİRİMİ:
Japonya para birimi JPY şu demek oluyor ki Japon Yeni dir. Japonya ya girişte 1,000,000 JPY’ne karşılık gelen döviz miktarından fazla nakit taşıyacaksanız ülkeye girişte belirtmek zorunluluğu vardır. Ayrıca çıkışta da bu kaide geçerlidir. Japonya gezisine giderken paranızı avro veya dolar yapmış olursanız daha iyi olur Türk lirasına düşük kur uygulanıyor diğer ülkelerde olduğu benzer biçimde. Alışverişlerinizde derhal her yerde kredi kartı kullanabilir hesabınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

JAPONYADA ULAŞIM
Japonya’nın trafiği Ülkemizin trafiği ile ters yönde şu demek oluyor ki soldan akmaktadır. İlk başta yadırgasanız bile kısa sürede adapte olunabilir. Yalnız önlemli olmak açısından her süre dikkatli olmanızda yarar vardır. Japonya da şehirlerarası ulaşımda tren, tayyare, otobüs hatta deniz yolunu kullanabilirsiniz.


JAPON yemek KÜLTÜRÜ:
Japonya’nın yemek kültürü tamamen öteki ülkelerden değişiklık göstermektedir. Kendine özgü yiyecek kültürünü olan Japon Mutfağı tüm dünya tarafından bilinmekte ve de beğenilmektedir. Maalesef hepimiz Türklerin damak alışanlığına pek uymadığı da bir gerçektir. Japon mutfağında ağırlıklı olarak deniz ürünleri sebzeler yer almıştır. Her yemeğin yanında tatsız tuzsuz pirinci tüketmektedirler.


ÖNEMLİ ŞEHİRLERİ
Japonya turunuza buu iki önemli şehrin yanında Osaka, Fukuoka, Nagoya, Sapparo, Naha ve Hiroşimayı ekleyebilirsiniz.

JAPONYA İKLİMİ:
Japonya’da dört mevsimde yaşanmaktadır. Japonya da muson iklimi görülmekle birlikte, Japonya’nın coğrafi pozisyonu sebebi ile kuzeyinde bulunan Hokkaido adasında sert kış yaşanırken, güney batı ucunda bulunan Naha ve çevre adalarında ılıman bir iklim seyretmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder