8 Şubat 2015 Pazar

BANGLADEŞ

Bangladeş; K.K.T.C yi ilk tanıyan ülke olması sebebi ile Bangladeş benim açımdan önemli bir yere sahiptir. Bangladeş 1971 senesinde Pakistan’dan bağlarımsızlığını kazanan Müslüman bir ülkedir. Halkın geneli İngiliz sömürgesinden önceki Babür Türk’leri ile Hint Halkından oluşmaktadır. Ülke geneli itibarı ile fukara ve az gelişmiş ülke izlenimi verse bile doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Turistlerin çok ilgisini çekmektedir. Bangladeş Tatili meydana getirecek olanların ülkenin geneli ile ilgili data sahibi olması ve iyi araştırıp Bangladeş gezisine öyle çıkması kendi avantajlarına olacaktır.
Bangladeş halkı Türk halkına oldukca sempati duymaktadırlar. Hatta Mustafa Kemal Atatürk adında Dakka’da Cadde adı bile vardır. Maalesef Bangladeş halkı eski sömürgeci devrin ruhundan kurtulamayıp ülke genelinde köklü değişiklik ile Reformlara gidememektedir. Bunu sonucu olarak Ülke ve Ülke halkı ucuz işçi statüsü altında çağıl köleler benzer biçimde batılı medeni denilen devletler tarafınca syaşamülmektedir..

Bangladeş Türk vatandaşlarından, Umumi yani bordo pasaport sahiplerinden vize istemektedir. Geriye kalan diğer pasaport türlerine 90 güne kadar vize uygulamamaktadır.
Umumi pasaport sahipleri ilk önce Vize başvuru formunu alıp eksiksiz ve tam olarak doldurup forum ve pasaportunuz ile ekinde de Pasaport Fotokopisi, iki adet vesikalık resminiz, Gelir belgeleriniz, Nüfus cüzdanı fotokopisi, Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi, varsa Tapu ve araç ruhsat fotokopiniz, Uçak biletiniz, Otel Rezervasyonunuz ile Seyahat sağlık sigortası ile elçiliğe başvuru yapabilirsiniz. Turistik amaçlı olarak 90 günlük vize verilmektedir.
Bangladeş vizesi için gerekli evrakları bir tamam yapıp zorunlu sağlık sigortasını da yaptırıp öyle başvuruda bulunun. Ayrıca sakın elçilik görevlilerinden vize konusunda yardım beklemeyiniz işlemleriniz evraklarınız tam ise onaylanıp vizeniz çıkacaktır aksi takdirde onaylanmayacağını belirtelim. Birde Pasaportunuzun ülkeyi ziyaret edeceğiniz süre sonunda olan tarihten en az 1 yıllık geçerliliği olmalı ve iki boş sayfasının bulunması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder